OV-chipkaart nu ‘definitief’ gekraakt

Er is software uitgekomen voor Windows om de OV-chipkaart te kraken, te analyseren en te manipuleren, diverse journalisten en leden van de SP hebben weken lang gereisd met gemanipuleerde OV-chipkaarten. Slechts een van deze kaarten werd geblokkeerd bij de NS (er kon nog wel mee gereisd worden in de bus, tram of metro), ook bij diverse controles zijn ze niet door de mand gevallen.

De software omvat een Windows versie van het MFOC programma met een grafische interface, analyse software gebaseerd op ovc-tools waarmee je je reisgeschiedenis kunt bekijken en een klein programmaatje genaamd OVSaldo.exe wat nog niet naar buiten is gebracht, vooral dit laatste programmaatje is interessant voor de fraudeurs.

TLS reageert op dit verhaal door simpelweg te vertellen dat het illegaal is en dat het gedetecteerd kan worden, so what? Als straks 500, 1.000 of misschien wel 100.000 mensen dit kunnen en ook gaan doen draait het detectie systeem overuren en is het vrijwel onmogelijk om al die anonieme kaartjes op te sporen en aangifte te doen.

Deze site was geruime tijd down, nu staat hij op een andere server maar houd rekening met lange wachttijden en/of onbereikbaarheid…..

Links:
NOS item (Kraak + ReactieTLS) (Video, Tekst)
PCactive item
De software (met uitzondering van OVSaldo.exe)