Bier bestellen Amsterdam

Bier klinkt bij ieder mens bekend in de oren. Het is een eeuwenoude drank die naar verluid al in 4500 jaar voor christus is geproduceerd. Het werd al snel een enorm populaire drank. Vroeger was het dé alcoholhoudende drank ter wereld. Bier is dan ook de meest geproduceerde en geconsumeerde drank op water en thee na. Dit geeft wel aan hoe ontzettend populair bier is. Tegenwoordig zelfs zo populair dat je vanuit huis bier kunt bestellen. In de middeleeuwen werd er gemiddeld zo’n 300 liter bier per persoon gedronken. Tegenwoordig ligt dat getal een stuk lager, namelijk gemiddeld zo’n 75 liter per persoon. Voor het gewone volk was bier de gebruikelijke drank in de middeleeuwen. Bier was veiliger te drinken dan water omdat water in de grote steden vaak vervuild was. Bier werd gekookt en gefilterd waardoor het een stuk veiliger was om te drinken. Nu zul je jezelf misschien afvragen of deze mensen dan niet de hele dag door dronken waren. Het bier bevatte veel minder alcohol dan het bier van nu.

Veel verschillende soorten bieren

Er zijn veel verschillende soorten bieren. Dit komt omdat bieren op zichzelf enorm variëren. Het alcoholpercentage kan bijvoorbeeld enorm verschillen. Een licht bier kan beginnen bij 2.5 procent terwijl een zwaar bier tot wel 12 procent kan bevatten. Deze bieren zijn over het algemeen een stuk bitterder, dit zijn de triple bieren. De smaak kan dus ook enorm verschillen, er zijn bittere bieren, zoete bieren, zure bieren en kruidige bieren. Radler of een Apple cider zijn bekende zoete bieren, deze worden met name gedronken in de zomer. Verder verschillen bieren in volheid, helderheid, kleurtemperatuur en in de hoeveelheid schuim. Engelse bieren staan bekend om weinig schuim, terwijl bieren uit andere landen vaak meer schuim bevatten. In Nederland wordt de regel van 2 vingers schuim gehanteerd. Ieder land heeft zijn eigen bieren, Nederland is erg bekend met merken als Heineken, Amstel, Brand en Hertog Jan.

Altijd bier tot je beschikking

Zit jij regelmatig met je vrienden bier te drinken? Het kan dan voorkomen dat jullie sneller drinken dan verwacht en uiteindelijk het bier op is. Jullie zitten dan hoogstwaarschijnlijk met jullie handen in het haar omdat de winkels al dicht zijn. Hoe mooi zou het zijn als je koud bier zou kunnen bezorgen aan huis? Dit is mogelijk bij de biertaxi. Je kunt eenvoudig bier bestellen in Amsterdam door de bier taxi te bellen. Zo beschik je 24/7 over drank in Amsterdam. Je hoeft enkel naar de bier taxi te bellen en je bestelling door te geven. Deze bezorgd boven de 20 euro binnen 30 minuten in Amsterdam, je krijgt dus ook nog eens super snelle service! Bier bestellen in Amsterdam was nog nooit zo makkelijk!

Speciaal bieren

Er zijn ontzettend veel speciaal bieren te koop. Speciaal bieren zijn erg populair, het is bijvoorbeeld super leuk een avond met vrienden speciaal biertjes te drinken. Speciaal bieren kun je in veel kroegen en winkels bestellen. Bij de biertaxi is het ook mogelijk om speciaalbier te bestellen in Amsterdam. Ben je toe aan een andere biertje en heb je het gehad met de welbekende merken? Probeer dan eens een aantal speciaal bieren.