De Mondhygienist Amsterdam: voorkomen is beter dan genezen

Een goede mondhygiëne is heel belangrijk om zolang mogelijk zorgeloos te genieten van je eigen gebit. Hier kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Een bezoek aan de Mondhygienist Amsterdam kan je een hoop problemen besparen. De Mondhygiënist Amsterdam geeft adviezen over de juiste verzorging van je tanden en geeft ook poetsinstructies. Dienen problemen zich aan, dan ben je er dankzij de mondhygiënist vroeg bij en kan erger worden voorkomen. Vaak verwijst de tandarts je door voor een afspraak met de mondhygiënist, maar je bent ook van harte welkom om zelf een afspraak te maken.

Wat doet de Mondhygiënist Amsterdam?

Voorkomen is beter dan genezen en daar is de behandeling bij de mondhygiënist voor een groot deel op gericht. Daarnaast kijkt de mondhygiënist naar de staat van je gebit en je tandvlees. Soms worden er röntgenfoto’s of gebitsafdrukken gemaakt om de conditie van je tandvlees en je gebit beter te kunnen beoordelen. Het verwijderen van aanslag op je tanden en overmatig tandsteen is één van de meest voorkomende behandelingen. Je gebit wordt dus grondig gereinigd. Ook geeft de mondhygiënist advies over hoe je thuis je gebit het beste kan reinigen. Je krijgt advies over het gebruik van tandenragers, flosdraad of tandenstokers en advies over hoe je het beste kan poetsen. Elk gebit is anders en de mondhygiënist wijst precies aan waar jij bij jouw gebit extra aandacht aan kan besteden en hoe je dat het beste doet. Ook kijkt de mondhygiënist met je mee tijdens het poetsen als je dit lastig vindt.

Maak zelf een afspraak met de mondhygiënist

Heb je tandvleesproblemen zoals bloedend of terugtrekkend tandvlees? Heb je regelmatig gaatjes of is er sprake van tandsteen of tandplak en een slechte adem? De mondhygiënist is de aangewezen persoon om een afspraak mee te maken als je dergelijke klachten hebt. Ook kronen, vullingen en facings gaan langer mee als je een regelmatig bezoek brengt aan de mondhygiënist. De mondhygiënist spreekt met je af hoe vaak je het beste langs kan komen.