Jouw nieuwe baan voelt niet goed: wat kun je er tegen doen?

Jouw nieuwe baan voelt niet goed, wat kan je er tegen doen? Na lang zoeken, verschillende sollicitaties en wellicht een lange studie heb je eindelijk een baan gevonden. Zodra je van start gaat kom je al snel tot de conclusie dat er iets niet goed voelt. Ondanks dat de collega’s goed bevallen, jij je werk goed doet en je baas tevreden is, voel jij een leegte. Jouw nieuwe baan voelt niet goed. Dit is geen makkelijk nieuws, je wilt immers niet zomaar opgeven. Daarom staan er in dit artikel een aantal handige tips die je in zo’n geval kunnen helpen. Met behulp van deze tips kan jij wellicht jouw motivatie omdraaien en weer energie krijgen van jouw werk.

De nieuwe baan voelt niet goed: analyseer de situatie

Jouw nieuwe baan voelt niet goed. Op zo’n moment is het belangrijk om de tijd te nemen om te begrijpen wat er exact niet goed bevalt. Is het het werk wat je doet? Is het de werkdruk of zijn het de collega’s? Heeft jouw werk veel invloed op de relaties met jouw vrienden en familie buiten het werk om? Dit zijn allemaal belangrijke factoren om voor jezelf duidelijk te krijgen.

Hoe kan het anders?

Jouw nieuwe baan voelt niet goed, dit hoeft niet direct het einde te betekenen. Zodra je duidelijk voor jezelf hebt wat er niet goed voelt, is het tijd om te denken in oplossingen. Probeer op ieder probleem na te denken over oplossingen. Dit geeft je een houvast. Neem deze punten bijvoorbeeld mee tijdens een gesprek met jouw werkgever of houdt de punten in je achterhoofd tijdens een sollicitatie voor een nieuwe baan.

Jouw nieuwe baan voelt niet goed: plan een gesprek met jouw werkgever in

Niet tevreden over jouw baan? Dit is een aspect wat besproken moet worden met jouw werkgever. Nadat je de tijd hebt genomen om jouw situatie zelfstandig de analyseren en wanneer je met concrete conclusies bent gekomen, is het tijd om dit met jouw werkgever te bespreken. Dit is een kans om te bekijken wat de mogelijke oplossingen zijn. Misschien is er een positie vrij binnen een andere projectgroep en wellicht spreekt deze positie je veel meer aan.

Wat zeggen de collega’s ervan?

Naast dat het belangrijk is om de situatie met jouw werkgever te bespreken, is het ook heel erg waardevol om het met jouw collega’s te bespreken. Jouw nieuwe baan voelt niet goed doordat er een gespannen energie hangt tussen jou en jouw collega’s? Wanneer er een probleem is wat zorgt voor deze spanning, dan is dit een goed moment om de lucht te klaren. 

De nieuwe baan voelt niet goed: blijven of stoppen?

Uiteindelijk kom je op een punt waar je moet beslissen of je wilt blijven of je wilt stoppen. Uiteindelijk moet je altijd voor jezelf kiezen. Wanneer je merkt aan jouw energie en mentale gemoedstoestand dat je het niet langer aan kunt, is het beter om de situatie te accepteren en vooruit te denken. Maak Jouw Impact staat klaar om je te begeleiden met het vinden van jouw passie. Jouw nieuwe baan voelt niet goed. Dit is niet het einde van jouw carriere, maar dit kan het begin zijn van iets moois.