Voordelen van een vast Amsterdams 020 nummer op mobiel

Voor ondernemers zoals jij is elk uur van de dag gewijd aan de groei van je bedrijf en elke verdiende Euro wordt opnieuw geïnvesteerd. Met zo veel op je bord kan een goedkope en professionele manier om de communicatie voor je groeiende bedrijf te beheren een levensredder zijn.

Virtuele telefoonnummers kunnen je helpen je “telefonische aanwezigheid” te regelen op een betaalbare, handige manier. Daarom wenden overal kleine ondernemers zich tot hen om een professioneel imago te handhaven en geld op de bank te houden.

Hoe werken virtuele telefoonnummers?

Een virtueel telefoonnummer is een secundair nummer voor je bedrijf dat je verwerft via een virtueel telefoonsysteem. Deze systemen veranderen je computer of mobiele toestellen – zoals een smartphone of iPad – in een professionele zakelijke telefoon.

Tip: Wat is kengetal 020 Amsterdam? Alles over 020 netnummers

Voor de meeste virtuele telefoonsystemen kun je een mobiele app downloaden, zodat je toegang hebt tot je zakelijke contacten, en ook direct oproepen en sms’jes op je mobieltje kunt ontvangen. Ze zijn ook uitgerust met scherpe functies en automatiseringsmogelijkheden om de productiviteit te verhogen.

Hier zijn 12 voordelen van virtuele telefoonnummers voor bedrijven:

1. Houd zakelijke en persoonlijke communicatie gescheiden.

Soms wil je gewoon niet dat mensen die je niet goed kent je persoonlijke mobiele nummer hebben. Dit geldt vooral als je een telefoonnummer voor je bedrijf online wilt publiceren. (Wie wil er nu dat zijn mobiele cijfers op het web rondzweven?!)

Met een virtueel nummer kun je een speciaal telefoonnummer voor je zakelijke contacten hebben dat los staat van het directe mobiele nummer dat je vrienden en familie gebruiken – en dat alles vanaf één toestel. En als je vanaf je virtuele nummer belt, ziet de persoon aan de andere kant je zakelijke lijn als nummerweergave.

2. Consistente branding voor je bedrijf.

Het handhaven van een professioneel en consistent imago in al je communicatie is de sleutel tot zakelijk succes.

Nu je een aparte zakelijke lijn hebt, kun je een boodschap op maat voor je klanten maken, zodat ze weten dat ze je bedrijf bereiken in plaats van je privé mobieltje – dat geeft je de professionele voorsprong waar je zo naar verlangt.

3. Meer mogelijkheden dan je mobiele nummer

Met virtuele telefoonnummers voor bedrijven krijg je meestal extra functies, zoals doorschakelen, sms- en e-mailmeldingen, geavanceerde aanpassing van je instellingen, geavanceerde conferentiemogelijkheden, enz.

4. Geen speciale hardware

Over flexibiliteit en kosteneffectiviteit gesproken! Virtuele telefoonnummers werken zowel met je eigen mobiele telefoon als met die van je werknemers, dus je hoeft niet te betalen voor een duur bedrijfstelefoonsysteem of extra telefoons om verbonden te blijven.

5. Tolvrije virtuele nummers

Denk je dat het gratis nummer tot het verleden behoort? Geen denken aan. De mogelijkheid om van je bedrijfslijn een gratis nummer te maken is een geweldige manier om je bedrijf uit te breiden en nieuwe markten te bereiken.

6. Verbeterd reactievermogen

Responsiviteit is de sleutel tot een eersteklas klantenservice, maar 100% van de tijd bereikbaar zijn is niet altijd haalbaar. Met een virtueel telefoonsysteem kun je meer oproepen beantwoorden en meer klanten tevreden houden.

Virtuele telefoonsystemen zitten vol met handige functies zoals virtuele receptionisten en tekst auto-responders, waarmee je je klanten efficiënter kunt terugbellen.

7. Verminderde hoeveelheid “druk werk”

Telefoontjes van klanten kunnen vaak ontzettend repetitief en storend lijken. En wanneer je je probeert te concentreren op activiteiten die echt belangrijk zijn voor je bedrijf, kunnen ze contraproductief worden.

Met een virtueel telefoonsysteem voor kleine bedrijven kun je met een gerust hart bepaalde telefoontjes missen, in de wetenschap dat ze naar de juiste persoon of plaats worden geleid om de hulp te vinden die ze nodig hebben.

Uitgelicht: 020 nummer aanvragen

8. Mogelijkheid om je te concentreren op de groei van je bedrijf

Cloud telefoonsystemen maken het gemakkelijk om jezelf uit de vergelijking te halen (als een echte CEO) en je toch veilig te voelen in de wetenschap dat je klanten verzorgd worden en antwoorden op hun vragen vinden. Als je minder tijd hoeft te besteden aan administratief werk, kun je je tijd en energie richten op groeigerichte activiteiten.

9. Tijdbesparende integraties

Een ander voordeel van een virtueel telefoonsysteem is de moderne mogelijkheid om te integreren met de hulpmiddelen die je al gelukkig gebruikt. Je hebt waarschijnlijk al een aantal apps en platforms die je helpen je dagelijkse werkprocessen te versnellen.

10. Werk van overal

Virtuele telefoonsystemen zijn ideaal voor een werk-stijl op afstand. De meeste software wordt geleverd met een intuïtieve mobiele app die je op je mobiele toestellen kunt downloaden. Je ontvangt je zakelijke oproepen rechtstreeks op je smartphone, zodat je van overal oproepen of sms’jes kunt aannemen.

11. Kosteneffectiviteit

Krap budget? Geen probleem. Virtuele telefoonnummers zijn een ongelooflijk kosteneffectieve optie en ontworpen met schaalbaarheid in gedachten. Prijsplannen worden meestal opgesteld per gebruiker, met de mogelijkheid om uitbreidingen toe te voegen naarmate je groeit.

12. Beter voor klanten en cliënten

Met een virtueel telefoonsysteem kun je het je klanten gemakkelijker maken om meteen de antwoorden te vinden die ze nodig hebben. Studies hebben aangetoond dat 74% van de consumenten de voorkeur geeft aan sms wanneer ze met een bedrijf communiceren. Door je bedrijf per sms te laten communiceren, maak je het je klanten mogelijk je te bereiken op een manier die ze prettig vinden.

Klanten die liever bellen, kunnen je rechtstreeks bereiken – waar je ook bent. En als je niet in staat bent te antwoorden, zorgt een virtuele receptioniste ervoor dat hun telefoontje wordt doorgeschakeld naar een ander teamlid of naar de juiste plaats. Uiteindelijk verbetert het hebben van een virtueel telefoonsysteem de klantervaring en kan het mogelijk meer business behouden of aantrekken.

Bespaar tijd & geld met een virtueel telefoonnummer

Wil je de efficiëntie verhogen, een professioneel beeld van jezelf bevorderen, en het voor vrienden, familie en zakelijke contacten eenvoudiger maken om contact met je op te nemen, overweeg dan een virtueel telefoonnummer aan je zakelijke profiel toe te voegen.