Als student je geluk beproeven in de hoofdstad

Studeren in Amsterdam wordt steeds populairder. Naast de toonaangevende universiteiten UvA en VU biedt de stad ook ruimte voor het studeren aan een van de vele hogescholen en vakscholen. En als je dan toch in de hoofdstad studeert wil je er natuurlijk ook graag wonen. Een prachtig karakteristieke pand aan een van de grachten is voor velen een mooie droom maar blijkt helaas niet haalbaar. Plannen om in Amsterdam te gaan studeren? Er zijn wat zaken waar je rekening mee moet houden.

Omdat de vraag het aanbod overstijgt zijn de huurprijzen de afgelopen jaren flink gestegen. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met de zoektocht naar een betaalbare kamer. Om dit te kunnen betalen zul je naast de studie ook op zoek moeten naar een bijbaan in Amsterdam. Het vinden van een leuke bijbaan is gezien het grote winkelaanbod in de binnenstad niet erg lastig want er zijn genoeg winkel vacatures in Amsterdam te vinden.

Niet iedereen haalt voldoening uit het werken in een winkel. Gelukkig zijn er in de grote stad genoeg andere mogelijkheden zoals het solliciteren op een van de vele studenten sales vacatures in Amsterdam. Kortom, studeren in een levendige stad als Amsterdam kan erg leuk zijn maar het betekent ook dat je als student de nodige voorbereidingen zal moeten treffen.