De voordelen van een bouwkundige keuring Amsterdam

Wil je de bouwkundige keuring Amsterdam uit laten voeren? Dan weet je al een beetje waar je naar moet kijken. Bij deze keuring zijn er namelijk veel verschillende voordelen aan te behalen. Alleen wordt het jou niet eenvoudig gemaakt. Er zijn namelijk veel verschillende professional die jou hierbij kunnen helpen. Schippers Bouwconsult is een van de bedrijven die de keuring voor jou doet. Voor het maken van een afspraak is het verstandig om eerst alle voordelen voor jezelf op een rij te zetten. Onderstaande informatie zet een aantal voordelen bij elkaar, zodat je al gerichter kunt kijken.

De bouwkundige keuring Amsterdam biedt mogelijkheden

Een van de voordelen van een bouwkundige keuring Amsterdam is dat je weet welk huis je aanschaft. Deze keuring kan namelijk als ontbindende voorwaarde worden gehanteerd bij het koopcontract. Je komt hierdoor niet voor verrassingen te staan tijdens een verbouwing en de verborgen gebreken worden direct zichtbaar. Op een later moment kom je daardoor ook niet voor onverwachte kosten te zitten. Mochten er toch bepaalde kosten bij komen kijken, heb je een rapport waarmee je kunt gaan onderhandelen. De extra kosten kunnen ervoor zorgen dat je minder dan de vraagprijs kunt bieden.

Voldoen aan de wettelijke meldingsplicht

Voor de verkoper kan een bouwkundige keuring Amsterdam ook extra vertrouwen wekken bij de potentiĆ«le koper. Je weet als verkoper namelijk ook beter wat er nog gedaan kan worden, waardoor je suggesties kunt doen voor eventuele verbeteringen van de woning. De huidige staat van de woning is duidelijker en je voldoet hiermee direct aan de wettelijke meldingsplicht. De koper kan hierdoor eenvoudiger een begroting maken en bepalen of de woning nog steeds aangekocht kan worden. Het moet immers meegefinancierd worden in de hypotheek en er moet geld overgehouden worden voor de verbouwing. 

Duidelijkheid over de kosten

Doordat er een duidelijk rapport opgesteld wordt op basis van de bouwkundige keuring Amsterdam komt er ook meer inzicht in de extra kosten. Deze extra kosten zijn nooit leuk om te hebben, maar vaak wel noodzakelijk om de woning te verbeteren. De professional zal daarom altijd een kostenoverzicht maken op basis van de bevindingen. Je weet dus altijd waar je aan kunt denken en welke mogelijkheden er nog zijn in de toekomst met de woning. Als koper kun je daardoor ook bepalen wat je op een later moment nog gaat doen aan de woning.

Je weet wat je kunt

Met de bouwkundige keuring Amsterdam kun je dus altijd verschillende voordelen behalen. Het is belangrijk dat je de opties voor jezelf op een rij te zetten en een afspraak te laten maken. Het maken van een afspraak is heel eenvoudig en je kunt ook altijd nog al jouw vragen stellen aan de professional. De duidelijkheid kan ervoor zorgen dat je jezelf goed voor kunt bereiden en altijd een houvast hebt voor jouw woning. Met een bouwkundige keuring weet je precies waar je aan toe bent en wat je op de lange termijn kunt bereiken met jouw woning.