Een verstopte riolering ontstoppen

Een verstopping van het riool kan bijzonder vervelend zijn en u zit er vast en zeker niet op te wachten. Het liefst wilt u dan ook dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Het is heel goed mogelijk dat u zelf niet weet waar u moet beginnen. Maar hoe komt het eigenlijk dat uw riolering verstopt zit? En belangrijker nog: Hoe komt u er vanaf?

Oorzaak verstopping
In de meeste gevallen raakt de afvoer van bijvoorbeeld het toilet verstopt door het ophopen van materialen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als er materialen doorgespoeld worden die eigenlijk niet voor het riool bestemd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan textiel, maandverband, tampons, babydoekjes, zand en plastic. Dit kan zich gaan ophopen in de afvoerbuis en uiteindelijk een verstopping veroorzaken. Een verstopping in de riolering kan ook ontstaat door het doorspoelen van vet. Dit kan namelijk gaan stollen. Gooi daarom nooit vet door de afvoer.

Verstopping in kaart brengen
Indien uw riolering verstopt is, kunt u over het algemeen vrij goed bepalen waar de verstopping zit. Indien deze in de afvoer van de wc zit, is het aannemelijk dat het water niet goed wegspoelt en een tijdje blijft staan in de pot. Deze symptomen gelden over het algemeen ook voor de douche en wasbak. Als hier water in blijft staan is er waarschijnlijk ook sprake van een verstopping. Indien u niet weet waar de verstopping zit, kunt u contact opnemen met Loodgieter Todayservice. Dit loodgietersbedrijf is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar.

Verstopping verhelpen
Om een verstopping te verhelpen kunt u eerst kijken of dit lukt met een ontstopper. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet u in de afvoer gaan kijken. Heeft u hier geen ervaring mee of lijkt het u geen goed plan om dit zelf te doen? In dat geval kunt u terecht op TodayService.nl voor hulp. Zij kunnen u helpen bij het oplossen van de verstopping in het riool en het preventief reinigen ervan. Op deze manier beperkt u eventuele toekomstige verstoppingen tot een minimum.