De leukste uitstapjes in Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad waar ontelbaar veel dingen te doen zijn. Er zijn musea voor verschillende kunststijlen en restaurants met wereldkeukens. Loop door de straten en geniet de historische omgeving of ga met de kinderen een dagje naar Artis. De keuze is gigantisch, maar degene die je echt niet moet missen lees je hier.

De leukste musea in Amsterdam

Er zijn maar liefst 90 musea in Amsterdam. Ben jij een echte kunstliefhebber? Dan is een bezoekje aan Museumplein een absolute must voor jou! Hier vind je de grote musea zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Zo kun jij gemakkelijk van het ene museum, naar het andere hoppen. Vind jij een beetje kunst kijken wel leuk, maar spendeer jij je dag liever ook met iets anders in? Ga dan naar een kleiner museum zoals het Moco Museum of het Foam Museum.

Moco Museum

Het Moco Museum is een museum dat zich focust op de hedendaagse, moderne kunst. de kunstenaars die zij tentoonstellen hanteren veelal een ironische blik naar de hedendaagse maatschappij. Herkenbare kunstenaars zijn Banksy en Warhol. Het Moco Museum biedt vooral veel inspiratie en een nieuwe blik. 

Foam 

Foam is een museum wat op verrassende en kwalitatief hoogstaande wijze alle aspecten van het medium fotografie tentoonstelt. Deze tentoonstellingen variëren van publicaties, tot debatten en educatieve projecten. Wereldberoemde fotografen krijgen bij Foam een plek naast jonge opkomende beeldmakers.

De leukste restaurantjes in Amsterdam

Na een dagje cultuur snuiven heb je vast trek gekregen. In Amsterdam is er voor iedere eter wel een tafeltje te vinden. In de buurt van het Museumplein zit al genoeg in de buurt. Ga als vleesliefhebber naar Loetje. Wil jij liever wat meer variatie? Pak dan de tram naar De Foodhallen.

Loetje

Bij Loetje eet jij de beste biefstukken! De biefstukken zijn zelfs zó populair geworden, dat er inmiddels dertien vestigingen zijn door heel Nederland. Maar de enige echte vind je om de hoek van Museumplein. Niet zo dol op een stuk vlees? Geen zorgen ze hebben ook heerlijke vis en vegetarische gerechten op de kaart.

De Foodhallen

Bij de Foodhallen is er voor ieder wat wat wils. Je vindt er restaurant en ook een heleboel food stands. Er zijn een heleboel keukens om uit te kiezen: van aziatisch tot italiaans en van arabisch tot amerikaans. Daarnaast is De Foodhallen ook een evenementenruimte. Geniet van live muziek en andere creatieve optredens.

Een dagje naar dierentuin Artis

Artis is de dierentuin van Amsterdam, gelegen in de Plantagebuurt. Deze buurt staat bekend om haar rijke flora en fauna. Maar Artis is veel meer dan alleen een dierentuin. Aangesloten is ook het Micropia Museum. Micropia is ‘s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Daarbij heeft Artis ook het Planetarium. In het Planetarium reis jij door het heelal en zie je alle sterren aan je voorbij flitsen.

Er zijn nog een heleboel meer dingen te doen en te bezoeken in Amsterdam. Maar van de absolute toppers, ben jij nu op de hoogte.